2011 september 24th
Freeze festival
Filmhuis Leeuwarden

2011 april 30th
Local bands festival Drachten
De Lawei, Drachten

2010 december 11th
Friese Popawards
Poppodium Romein Leeuwarden

2010 august 13th - Straatfestival Joure
Special acoustic show featuring new songs
Late afternoon/early evening @ midstraat Joure

2009 4/5/6 september
Into The Great Wide Open Festival
Vlieland

2009 June 13
De nacht van kunst en wetenschap (acoustic show)
Universiteit Groningen

2009 June 12
MOMI fest
Theater Romein, Leeuwarden

2009 18 january
so long TCTW
De 7e hemel Heerenveen

reviews

Into The Great Wide Open 2009
Het Friese The Eve preekt voor de verkeerde parochie van kroegpubliek in het caférestaurant van De Bolder. Dit wordt duidelijk als het publiek gaat meeklappen met handgeklap van de muzikanten die slechts ter ondersteuning van de muziek zijn. Toch is de sfeervolle en melancholieke muziek, laverend tussen The Serenes en Motorpsycho, het aanhoren meer dan waard. Maar dan wel in een andere omgeving, zoals Vera's Kelderbar.

--Kindamuzik, 09-09-2009--


Iduna Drachten
Eind vorig jaar baarde de groep uit Joure opzien door in drie maanden tijd drie CD’s op hun eigen Momi-label uit te brengen en sindsdien is hun agenda aardig gevuld. De groep bood in Iduna een aardige dwarsdoorsnede van hun oeuvre tot nu toe. Maar waar op CD’s – met uitzondering misschien van hun laatste, erg fraaie Into The Fields – de eenvormigheid wat op de loer ligt, kwamen de liedjes op het podium in Iduna opeens helemaal tot leven. Nog steeds sferische klanken, maar tegelijkertijd ook een veel dynamischer, frisser en jazziër dan op de plaat. Met hier en daar zowaar wat Engelse jaren ‘70 folk-invloeden en een schitterende afsluiter A.K. to the J.K., dat zelfs naar onvervalste Americana neigde. En dat alles gebracht door een expressieve zanger en een hechte band. Dat het overigens voor de gelegenheid “moest” doen met de voortreffelijke invalbassist Erik Klinkhamer. Grote verrassing dit.
--3voor12--


In to the Fields
Dit is het derde deel in de aanbevelingswaardige cd-trilogie van ‘Thoughts Create The World’. Naar aanleiding van deze cd’s heeft deze groep enkele optredens gedaan, maar in eerste instantie was het een studioproject, opgetrokken uit leden van de Jouster groepen Sippe Sibbele en Innerlogic.. Wellicht is juist die eigenschap verantwoordelijk voor het introverte geluid van de band: in een studio hoef je alleen de microfoon en de overige apparatuur te overtuigen en geen zaal die om pret, energie en uitbarstingen verlegen zit. Akoestische instrumenten en samples gaan hand in hand in een geluidsbeeld dat vol melancholie zit en zelfs prettig psychedelische trekjes kent. Opnieuw een fraai levensteken uit die vruchtbare studiosessies.
--Leeuwarder Courant 10-05-08 Jacob Haagsma--


The eve on Myspace The eve on Bandcamp The eve on twitter The eve on Hyves The eve on Flickr The eve on Youtube The eve on MOMI recordings The eve on Facebook
contact the Eve by phone 06-48771562 or by mail the.eve.music@gmail.com     |    website by Johan Jager